بذر کدوی ایرانی تولید می شود، تولید انبوه تا سال آینده

به گزارش عینک ورساچه، دکتر محمد جعفرآقایی رئیس مرکز ملی مدیریت منابع ژنتیکی کشاورزی و منابع طبیعی در مصاحبه با خبرنگاران گفت: تخم کدو آجیلی به دلیل دانه های آن برای مصرف به عنوان آجیل کاشته می شود و خود کدو به عنوان غذای دام مورد استفاده قرار می گیرد و مصرف نمی شود.

بذر کدوی ایرانی تولید می شود، تولید انبوه تا سال آینده

وی افزود: فرم این کدو ها به طور معمولی اغلب کشیده و بلند و همانند خربزه و زرد رنگ و گاهاً سبز و برخی اوقات کمی گرد است.

رئیس کارگروه زیست بانک ها در ستاد توسعه زیست فناوری، ادامه داد: در هر هکتار زمین 6 تا 9 کیلوگرم بذر کدو آجیلی برای کاشت نیاز است که این مقدار کاشت منجر به برداشت 20 تن کدو قابل برداشت می شود؛ از این مقدار 700 تا 800 کیلوگرم دانه های قابل استفاده کدو آجیلی به دست می آید و ضایعات کدوها خوراک دام می شود.

جعفرآقایی گفت: تولید کدوی آجیلی که یکی از پر طرفدارترین محصولات در کشور است، بصورت سنتی در نواحی آذربایجان تولید می َشود.

وی افزود: همچنین بذوری که کشاورزان می کاشتند از کیفیت خوبی برخوردار نبود که به همین علت یک شرکت دانش بنیان پیشنهاد کرد رقم کدوی آجیلی تولید کند.

وی با بیان اینکه این کدوی آجیلی نیز در قالب یک پروژه به صورت پایلوت اجرایی شده است، بیان نمود: در حال حاضر تولید این رقم دو نسل پیش رفته و هم اکنون نیز بذور اولیه تولید شده با استقبال خوب کشاورزان روبرو شده است.

وی گفت: قرار است این شرکت تا دو سال آینده، رقم تجاری کدوی آجیلی به تولید برساند. بذر کدوی تخم اجیلی از گونه هایی است که تا به امروز شرکتی به سمت تولید تجاری آن نرفته و کاملا موضوعی تازه خواهد بود.

منبع: خبرگزاری مهر

به "بذر کدوی ایرانی تولید می شود، تولید انبوه تا سال آینده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بذر کدوی ایرانی تولید می شود، تولید انبوه تا سال آینده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید