مطالعات باستان شناسی پیش از تاریخ دشت قم، پروژه ای هدفمند است

به گزارش عینک ورساچه، سرپرست هیئت کاوش در محوطه قلی درویش قم گفت: از پروژه های هدف مند و پرسش محور پژوهشکده باستان شناسی و مصوب شورای پژوهشی این پژوهشکده پروژه مطالعات باستان شناسی پیش از تاریخ دشت قم است.

مطالعات باستان شناسی پیش از تاریخ دشت قم، پروژه ای هدفمند است

به گزارش عینک ورساچه به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم، سیامک سرلک سرپرست هیئت کاوش در محوطه قلی درویش جمکران با اعلام این خبر اظهار کرد: هدف این پروژه مطالعه روند تحولات فرهنگی دشت قم در دوره های مفرغ و آهن و با تأکید بر دوره گذار از عصر مفرغ به عصر آهن است.

سیامک سرلک افزود: در راستای اهداف این پروژه، کاوش های نسبتاً وسیعی در لایه های استقراری هزاره سوم تا اواخر هزاره دوم قبل از میلاد محوطه قلی درویش اجرا شده است. بر مبنای شواهد و مدارک باستان شناسی مقطع زمانی هزاره دوم قبل از میلاد یکی از دوره های کم شناخته در باستان شناسی نیمه شمالی ایران بویژه حوزه فرهنگی فلات مرکزی است.

سرپرست هیئت کاوش در محوطه قلی درویش قم ادامه داد: نتایج مطالعات باستان شناسی دشت قم به موضوع کاوش های محوطه قلی درویش نشانگر وجود استقرارهای این دوره و توالی فرهنگی و گاهشناختی در طول هزاره دوم قبل از میلاد است که از اهمیت زیادی در مطالعات باستان شناسی این دوره برخوردار است.

این باستان شناس گفت: در سال جاری(سال 1379) بر اساس اهداف پروژه و همچنین شرایط جوی، بیشترین تلاش هیئت به مسائل حفاظتی و مرمت سازه های معماری معطوف شد. در کنار اهداف حفاظتی بخش هایی از محدوده کاوش های فصول پیشین، با هدف تکمیل پلان معماری اواسط هزاره دوم قبل از میلاد کاوش شد.

سیامک سرلک در پایان اظهار کرد: بر مبنای اهداف پروژه مطالعاتی در زمینه توالی معماری هزاره دوم به روش لایه نگاری انجام شد که نتایج آن مکمل اطلاعات پیشین و مبین توالی بدون گسست استقراری و گاهشناختی در هزاره دوم قبل از میلاد این محوطه است.

منبع: میراث آریا

به "مطالعات باستان شناسی پیش از تاریخ دشت قم، پروژه ای هدفمند است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مطالعات باستان شناسی پیش از تاریخ دشت قم، پروژه ای هدفمند است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید