اثر واکسن ها در برابر اومیکرون چقدر است؟

به گزارش عینک ورساچه، در شرایطی که توسعه گونه نو کووید-19 در بعضی از نقاط جهان نگرانی های نوی را به وجود آورده دانشمندان معتقدند؛ همچنان واکسینه شدن می تواند از مرگ ومیر و بستری در اثر آن جلوگیری کند.

اثر واکسن ها در برابر اومیکرون چقدر است؟

به گزارش همشهری، انتشار واریانت نوی از کووید-19 در آفریقای جنوبی که هنوز جزئیات زیادی درباره آن منتشر نشده، ابهام درباره کارایی واکسن ها در برابر آن را افزایش داده و موجب ایجاد ترس و دلهره شده است. درست مانند ابتدای همه گیری یا بروز هرگونه نو کرونا، دانشمندان به زمان نیاز دارند تا انواع واکنش ها را در برابر آن درک و به عامه جامعه منتقل نمایند.

واکسن ها چه مقدار در مواجهه با اومیکرون کارآمد هستند؟

متخصصان می گویند: واکسن ها برای رقابت در این مسابقه چندان خوب نیستند؛ بنابراین ممکن است درست کار ننمایند. اما این امر به معنی صفرشدن سطح محافظتی نیست. به یاد داشته باشید که واکسن ها همچنان در حفاظت از جان ما مؤثر هستند و با کاهش دادن خطر ابتلا به بیماری های سخت با گونه های نو ویروس مانند دلتا، آلفا، بتا و گاما کارایی دارند. پزشکان می گویند: اینکه مردم دوز های توصیه شده واکسن را دریافت نمایند، در فرایند جلوگیری از ایجاد گونه ها و جهش های نو ویروس، بسیار مؤثر و حیاتی است.

در بسیاری از کشور ها دوز تقویتی به افراد بالای 60 سال، کادر درمان، سالمندان حاضر در خانه های سالمندان و افرادی با بیماری های زمینه ای و ضعف سیستم ایمنی پیشنهاد شده که تزریق آن می تواند علاوه بر ایجاد محافظت و ایمنی بیشتر، از به وجود آمدن گونه های نو نیز پیشگیری کند. با اینکه ابتلا به کووید-19 دوباره در بسیاری از کشور های اروپایی مانند انگلیس در حال اوج گیری است، اما شمار بستری ها و مرگ ها همچنان به نسبت موج های قبلی پایین است و متخصصان معتقدند که این به علت برنامه موفقیت آمیز واکسیناسیون است.

مدت هاست محققان و دانشمندان در حال آزمایش های متعددی برای آزمودن کارایی واکسن ها در برابر واریانت های نو هستند. اگرچه نظر دادن در این باره هنوز زود است، اما متخصصان می گویند: جهش های مهم بالقوه که ممکن است ویروس را عفونی تر نموده و محافظت ارائه شده به وسیله واکسن ها را از بین ببرد، مورد مطالعه قرار می دهند.

واکسن نوی برای مقابله با واریانت ها ساخته می گردد؟

پیدایش واریانت های نو ویروس، دانشمندان را به فکر به روز کردن نسخه های واکسن های تأیید شده برای مقابله با کووید-19 انداخته است. در واقع مدتی است که محققان سازنده واکسن های مختلف کووید- 19 در حال سپری کردن دوره های آزمایشی هستند تا در شرایط لازم، نسخه نوی از واکسن را ارائه نمایند. با تجربه ای که از ابتدای همه گیری کسب شده، فرایند کلی تأیید واکسن (از طراحی تا دریافت مجوز) می تواند بسیار زودتر از زمانی که نخستین واکسن های کووید فراوری شدند، انجام گردد.

گونه های مختلف ویروس تا چه مقدار خطرناک هستند؟

هیچ شاهدی برای اثبات اینکه گونه های مختلف کووید-19 منجر به بیماری سخت در جمعیت حداکثری شده باشد، وجود ندارد. همچنان مانند گونه اصلی بیماری، خطر برای افراد مسن و بیماران زمینه ای در ابتلا به بیماری وخیم بالاست. اما با این حال، اگر واریانت مسری تر باشد، احتمال ابتلا و به تبع آن مرگ ومیر را به ویژه در میان واکسینه نشده ها افزایش می دهد.

واکسن ها در برابر ابتلا به بیماری سخت، حفاظت بالایی ارائه می دهند و حتی ریسک ابتلا را هم کم می نماید، اما به طور کامل خطر را از بین نمی برند. توصیه برای مبتلا نشدن همچنان همان دستورالعمل هایی است که از ابتدا گفته می شد: دست ها را بشویید، فاصله اجتماعی را حفظ کنید، از ماسک مناسب برای پوشاندن بینی و دهان خود بهره ببرید و در اماکن سربسته، تهویه مطبوع هوا داشته باشید.

چرا واریانت ها پدید می آیند؟

ویروس ها برای اینکه بتوانند خود را زنده نگه دارند تکثیر می شوند، اما همه نسخه های تکثیر شده عالی از آب در نمی آیند. اما اگر این تکثیر به ویروس امتیاز نجات بدهد، نسخه نو، فرصت رشد پیدا می نماید. هرچه ویروس کرونا شانس بیشتری برای کپی کردن از خود در بدن میزبان داشته باشد فرصت بیشتری برای جهش پیش می آید. به این علت پایین نگه داشتن مقدار ابتلا بسیار مهم است.

واکسن ها به کم شدن زنجیره انتقال یاری می نمایند، همچون محافظت از ابتلا به نوع سخت این بیماری. متخصصان می گویند: ممکن است واریانت نو و نگران نماینده اومیکرون، از بیماری منتشر شده باشد که سیستم ایمنی بدن او نتوانسته به سرعت از شر عفونت کووید-19 خلاص گردد و این مسئله به ویروس فرصت داده است تا شکل نوی به خود بگیرد.

منبع: فرارو

به "اثر واکسن ها در برابر اومیکرون چقدر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اثر واکسن ها در برابر اومیکرون چقدر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید